Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki barszcz ukraiński"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Buraki pokroić w kosteczkę lub utrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewki i pietruszkę pokroić w słupki, ziemniaki w kostkę, a por w talarki.
Warzywa zalać gorącym bulionem. Dodać fasolkę szparagową, listki laurowe i ziele angielskie. Gotować ok. 20 minut.
Śmietankę zmiksować z mąką i kilkoma łyżkami barszczu, wlać do zupy. Zagotować. Dodać osączoną białą fasolę. Przyprawić do smaku.
Zupa będzie bardziej esencjonalna, jeśli dodamy do niej zakwas buraczany. Podawać z kromką razowca.Źródło: Twoje Imperium