Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynka chrzanowa

Szynka chrzanowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Szynka chrzanowa"

Składniki

  • 4 marchewki
  • 4 pietruszki
  • por
  • seler
  • 7 dag żelatyny
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • 10 ziaren kolorowe go pieprzu
  • sól
  • 60 dag cienkich plasterków szynki konser wowej
  • 3 słoiczki chrzanu (48 dag)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa oczyść, umyj. Zalej 1,8 litra wody, dodaj przyprawy. Gotuj dwie godziny. Odcedź (jeśli w czasie gotowania wywaru zbyt dużo go wyparuje, dolej wody). Do gorącego wywaru dodaj namoczoną żelatynę, mieszając, rozpuść. Odstaw w chłodne miejsce.

  2. Plastry szynki posmaruj chrzanem (jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrych smaków, chrzan może wymieszać ze śmietaną). Zwiń, ułóż ciasno w wąskiej formie. Delikatnie zalej gęstniejącym wywarem. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

  3. Czas przygotowania 125 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń