Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka duszona we włoszczyźnie"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 238
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 238
Składniki
Szynkę myję, osuszam papierowym ręcznikiem i nacieram ze wszystkich stron solą, czarnym pieprzem, majerankiem oraz lubczykiem. Mięso obsmażam na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym.
Szynkę przekładam do garnka, wlewam gorący bulion (mięso powinno być całkiem przykryte). Dodaję obraną cebulę i czosnek. Duszę na małym ogniu ok. 1 godz.
Warzywa myję, oczyszczam i kroję: marchewki i pietruszki w plasterki, a seler i paprykę – w kostkę. Z garnka wyjmuję cebulę i czosnek. Wkładam pokrojone warzywa i dalej duszę, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 min). Sos z warzywami ew. doprawiam do smaku (część można zmiksować).Źródło: Tina