Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka w warzywach"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Wymieszaj z musztardą i odstaw na kilkanaście minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na 1 łyżce oleju. Dodaj mięso i podsmaż, cały czas mieszając, by cebula i czosnek nie przypaliły się. Marchewkę, paprykę i por pokrój. Dodaj do mięsa.
Podlej połową szklanki wody. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Przykryj i duś ok. 1 godziny. Mieszaj i sprawdzaj, czy nie trzeba podlać wodą.
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę – do roztopionego w rondelku masła wsyp mąkę i energicznie wymieszaj. Chwilkę podgrzewaj, dodaj serek i wlej do mięsa. Gotuj kolejne 10 minut na małym ogniu. Podawaj z kaszą, ewent. ozdób koperkiem.Źródło: Naj