Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka wieprzowa w czerwonym winie"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2838
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2838
Składniki
Mięso umyj, osusz i natrzyj solą, pieprzem oraz suszonymi warzywami. Odstaw na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor.
Mięso ułóż w brytfance i wstaw do piekarnika. Patelnię zalej winem, a następnie przelej powstały sos do brytfanki z mięsem. Piecz, aż szynka zmięknie, ok. 1,5 godz.
Wyjmij z piekarnika, zlej z brytfanki sos, ponacinaj nożem wierzch pieczeni i ponownie wstaw do pieca na kilka minut. Odstaw do ostygnięcia. Podawaj z pieczywem i sałatką warzywną.Źródło: TV14