Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka z fetą i szpinakiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 365
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 365
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, rozciąć na duży płat, delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawami.
Cebulę obrać z łupin, umyć, drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wetrzeć w mięso, odstawić do lodówki na ok. godzinę.
Szpinak rozmrozić, wymieszać z fetą pokrojoną w drobną kostkę, rozłożyć na schłodzonym, przyprawionym mięsie. Zwinąć jak roladę, mocno związać sznurkiem, obsypać mąką, podsmażyć na maśle ze wszystkich stron.
Podsmażoną roladę przełożyć do brytfanny, podlać wodą, dorzucić pokrojone pomidory, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 50 minut. Po tym czasie roladę wyjąć z brytfanny, naturalnie wytworzony sos przelać przez sitko, doprawić, zagęścić mąką, włożyć roladę z powrotem do pieca na ok. 15 minut.
ok. 180 minut.Źródło: Twoje Imperium