Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam smażoną rybę, filet z dorsza w panierce z aromatycznymi przyprawami, chrupiąca, delikatna i niesamowicie smaczna. Polecam serdecznie :-) Smacznego !!! https://youtu.be/x_-s4emXaIo
Fileta odmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Do większej miski wbijamy 3 jaja, wrzucamy śmietanę, i wszystkie przyprawy, solimy i pieprzymy, całość mieszamy aż marynata osiągnie jednolity kolor, następnie przekładamy do marynaty rybę w kawałkach i delikatnie mieszamy aby ryba pływała w marynacie.
Rybę w marynacie odstawiamy na godzinę w temperaturze pokojowej.
Po tym czasie do większej miski wsypujemy mąkę i panierujemy filety, każdy z osobna obsypujemy mąką.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i na bieżąco smażymy rybę z obu stron na złoty kolor, po smażeniu odkładamy kawałki ryby na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe !!!
Smacznego :-)
Danie kuchni kaszubskiej. Tym razem na ruszt rzuciłem dorsza.
Odsłon: 8142
Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam p...
Odsłon: 25664
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7168
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 191
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15352
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 634
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7168
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 191
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15352
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 634
Składniki
Fileta odmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Do większej miski wbijamy 3 jaja, wrzucamy śmietanę, i wszystkie przyprawy, solimy i pieprzymy, całość mieszamy aż marynata osiągnie jednolity kolor, następnie przekładamy do marynaty rybę w kawałkach i delikatnie mieszamy aby ryba pływała w marynacie. Rybę w marynacie odstawiamy na godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie do większej miski wsypujemy mąkę i panierujemy filety, każdy z osobna obsypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię z olejem i na bieżąco smażymy rybę z obu stron na złoty kolor, po smażeniu odkładamy kawałki ryby na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe !!! Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 66
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 86