Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam smażoną rybę, filet z dorsza w panierce z aromatycznymi przyprawami, chrupiąca, delikatna i niesamowicie smaczna. Polecam serdecznie :-) Smacznego !!! https://youtu.be/x_-s4emXaIo
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 25
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3690
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1008
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 168
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 25
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3690
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1008
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 168
Składniki
Fileta odmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Do większej miski wbijamy 3 jaja, wrzucamy śmietanę, i wszystkie przyprawy, solimy i pieprzymy, całość mieszamy aż marynata osiągnie jednolity kolor, następnie przekładamy do marynaty rybę w kawałkach i delikatnie mieszamy aby ryba pływała w marynacie. Rybę w marynacie odstawiamy na godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie do większej miski wsypujemy mąkę i panierujemy filety, każdy z osobna obsypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię z olejem i na bieżąco smażymy rybę z obu stron na złoty kolor, po smażeniu odkładamy kawałki ryby na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe !!! Smacznego :-)