Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta cebulowa z pieczarkami"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 708
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 708
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Składniki
Ciasto: wszystkie zagnieć na gładkie ciasto. Uformuj kulę, włóż na 1-2 godziny do lodówki. Ciastem wylep wyłożoną papierem do pieczenia formę do tarty. Dno ponakłuwaj widelcem. Piecz 20 min w 190°C.
Nadzienie: pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj pieczarki, podduś. Przypraw majerankiem, solą i pieprzem. Ułóż na tarcie. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Jajka zmiksuj ze śmietaną i mąką. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj ser, wymieszaj. Polej tartę. Piecz około 25 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie