Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta cytrynowa ze słodką bezą"
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 561
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2092
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1386
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 401
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 561
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2092
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1386
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 401
Składniki
Mąkę przesiewam, siekam z masłem, dodaję resztę składników na ciasto i je wyrabiam. Podpiekam je w okrągłej formie (10 min).
Sok i połowę wody podgrzewam z cukrem. Resztę wody mieszam z mąką, budyniem i żółtkami. Gotuję. Wykładam krem na podpieczony spód.
Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania, dosypuję partiami cukier i na końcu mąkę. Masę bezową wykładam na krem budyniowy.
Tartę piekę w temp. 180°C ok. 25 minut.
55 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie