Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta czekoladowa pod bezową pierzynką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Spód: czekoladę stop w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia. Herbatniki drobniutko pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z czekoladą. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Spód i brzegi wylep przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na godzinę.
Masa: sok zagotuj z cukrem oraz winem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody, wlej do soku, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Utrzyj z żółtkami i z masłem, rozsmaruj na spodzie.
Beza: z białek i cukru ubij pianę. 2/3 bezy rozsmaruj na masie, resztę przełóż do szprycy i wyciśnij rozetki wokół brzegu tarty. Piecz 10–15 minut w 200 st.Źródło: Tina