Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta egzotyczna"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Składniki
Połącz mąkę i masło, tak aby powstały drobne zacierki. Dodaj jajko roztrzepane z wodą, wyrób rękoma ciasto. Zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę.
Rozwałkuj ciasto na placek grubości ok. 3 mm. Przełóż do posmarowanej masłem formy. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Ciasto przykryj papierem do pieczenia i posyp fasolą (po upieczeniu ciasto będzie płaskie). Piecz 15 minut, usuń papier i fasolę, piecz jeszcze 5-10 minut, aż ciasto będzie złote.
Wymieszaj nadzienia. Wyłóż je na gorące ciasto i piecz ok. 30 minut. Podawaj schłodzone, ozdobione miąższem marakui wymieszanym z cukrem pudrem.
Przygotowane ciasto nawiń na wałek i przenieś na formę. Ostrożnie przesuń wałek po krawędziach. Ciasto rozwinie się samo. Teraz wystarczy je tylko docisnąć do dna i brzegów.Źródło: Olivia