Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta fantazja z brzoskwinią"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
?Przesiewamy mąkę, a następnie mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami i cukrem. W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka z mlekiem, masą marcepanową i masłem. Dodajemy do tego suche i dokładnie mieszamy wszystko ze sobą przy użyciu miksera.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200oC i smarujemy formę masłem.
Myjemy, a następnie obieramy brzoskwinie. Wyjmujemy pestki, kroimy owoce na ćwiartki i osuszamy je na papierowym ręczniku. Wylewamy ciasto do formy, a następnie układamy na wierzchu brzoskwinie. Wstawiamy je do piekarnika na 30–40 minut.
Gotowe ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 1 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 236 kcal Białko 14,1 g/Tłuszcz 20 g/Węglowodany 86,2 gŹródło: Rewia