Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta groszkowa z boczkiem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj schłodzone masło, szczyptę soli, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, wlej wodę, szybko zagnieć ciasto. Włóż do miseczki i chłodź w lodówce przez pół godziny. Ciasto rozwałkuj, ułóż w wysmarowanej masłem formie, ponakłuwaj widelcem. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.
Cebulę zeszklij. Groszek zblanszuj. Boczek podsmaż. Jajka ubij, dodaj śmietanę i starty ser. Cebulę, groszek, boczek, posiekany szczypior wyłóż na spód tarty. Zalej ubitą masą, piecz 40 minut w w temperaturze 180°C.Źródło: Dobry Tydzień