Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta jabłkowa z winnym kremem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 76
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 76
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Składniki
<strong>Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyka</strong>
Ciasto: mąkę, masło, cukier puder, skórkę z cytryny i płatki migdałowe wymieszaj. Dodaj jajko i kilka kropli olejku, wyrób. Schłodź. Masa: pół litra mleka, żółtka i cukier roz trzep, zagotuj. Dodaj budynie rozrobione w reszcie mleka, ugotuj, wlewając wino. Ostudź. Jabłka cie nko obierz, pokrój na kawałeczki. Razem ze skórkami włóż na kilka minut do wody z kwaskiem cytrynowym. Osusz.
Formę wylep cias tem, napełnij masą. Z jabłek i skó rek uformuj na tarcie róże, posma ruj dżemem. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie