Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta na dwa sposoby"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Ciasto francuskie lub kruche rozwiń i odłóż, żeby rozmarzło. Szparagi umyj, odetnij twarde końce. Włóż do garnka z osoloną wrzącą wodą i krótko obgotuj (wystarczą 3-4 minuty).
Wymieszaj trzepaczką jajka, dodaj śmietanę. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Możesz też dodać odrobinę gałki muszkatołowej.
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim formę. Na wierzchu ułóż szynkę, szparagi i szpinak. Polej masą jajeczną i posyp serem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C ok. 40 minut. Tartę po- dawaj na ciepło z zieloną sałatą doprawioną ostrym winegretem.
Rada: W wersji wegetariańskiej zamiast szynki dodaj suszone pomidory.Źródło: Olivia