Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta owsiana z czekoladową polewą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę owsianą i cukier. Mieszamy. Dodajemy pokrojone na nieduże kawałki zimne masło i, rozcierając w rękach, robimy kruszonkę.
Muszą powstać drobne, suche grudki. Dodajemy żółtko i otręby. Jeszcze chwilę rozcieramy, by wszystkie się skleiły. Z ciasta formujemy kulę. Na pół godziny wstawiamy do lodówki.
Czekoladę łamiemy na kawałki, śmietanę kremówkę podgrzewamy. Gorącą śmietaną zalewamy czekoladę, dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy dokładnie i odstawiamy.
Formę do tarty smarujemy tłuszczem i wylepiamy ciastem. Spód nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180oC.
Na ostudzonym spodzie rozprowadzamy polewę, dekorujemy owocami, wstawiamy do lodówki na godzinę. Dekorujemy owocami i skórką cytrynową.Źródło: Rewia