Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 515
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 29
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 515
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 29
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Składniki
Posiekaj mąkę z masłem. Dodaj oliwę, jedno jajko, wodę i szybko zagnieć ciasto.
Ciasto owiń folią i wstaw na minimum godzinę do lodówki. Rozmrożoną i osuszoną rybę pokrój na kawałki. Pomidory pokrój na ćwiartki. Bób po rozmrożeniu wyłuskaj ze skórki. Natłuszczoną i wysypaną mąką formę wyłóż rozwałkowanym ciastem i nakłuj widelcem. Opiecz na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Cztery jajka połącz ze śmietaną i serem, dopraw solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłóż rybę, bób, pomidory i zalej sosem śmietanowo-serowym. Piecz dalej ok. 20 min. Tartę podawaj udekorowaną gałązkami tymianku.
Czas przygotowania: 40 minut (bez chłodzenia ciasta) 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień