Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta serowo-dyniowa"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj i zagnieć. Owiń ciasto folią spożywczą i włóż na ok. godzinę do lodówki. Następnie wylep nim starannie naczynie do tarty.
Obraną i odpestkowaną dynię pokrój w kostkę, skrop olejem, posyp tymiankiem, chili, solą oraz pieprzem i upiecz na dolnej półce w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Na dolnej podpiecz ciasto, po czym rozłóż na nim dynię oraz pokruszony ser feta.
Posyp tartę świeżym tymiankiem i piecz jeszcze około 20 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV