Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta szpinakowa"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13165
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 112
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22703
Smak wiosny!
Odsłon: 399
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 347
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13165
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 112
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22703
Smak wiosny!
Odsłon: 399
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 347
Składniki
Zagnieść ciasto ze składników, dodając potrzebną ilość zimnej wody. Wstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować na 2 placki. Wylepić nimi formy do tart, piec 10-15 min. w temp. 180°C.
Na maśle zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, chwilę smażyć razem.
Masę szpinakową wyłożyć na tarty, na nich ułożyć plastry pomidorów i pokrojoną w kostkę fetę. Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić, zalać tarty. Piec około 30 minut w temp. 175°C.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium