Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z boczkiem i cebulą"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Ciasto zagnieść, uformować kulę i schłodzić około pół godziny w lodówce. Wyjąć, cienko rozwałkować, rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem formie, gęsto ponakłuwać widelcem, podpiec na złoto w piekarniku w temperaturze 180°C, wystudzić.
Cebulę obrać, pociąć w piórka, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać część boczku pokrojonego w kosteczkę (resztę zostawić do dekoracji), posypać solą i pieprzem, rozłożyć na tarcie. Jogurt wymieszać z jajkami i ziołami, rozlać na farsz.
Ser zetrzeć na tarce, posypać tartę, udekorować plastrami boczku. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180°C. Podawać na gorąco z sosem majonezowym, ostrym pomidorowym albo lekką sałatką z sosem winegret. Pysznie także na zimno.Źródło: Twoje Imperium