Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z budyniem i galaretką"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 126
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 261
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 126
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 261
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wyklej nim formę żaroodporną. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Połowę mleka zagotuj. Resztę połącz z budyniem oraz cukrem, po czym dolej do wrzątku i wymieszaj.
Gdy budyń dobrze przestygnie i zacznie gęstnieć, wylej go na podpieczony blat tarty.
Na wierzchu rozłóż ciasno umyte i przekrojone na pół truskawki.
Całość zalej przygotowaną wcześniej, tężejącą galaretką i udekoruj miętą. Przed podaniem schłodź tartę w lodówce.
50 min ? Stopień trudności: średni ? Kalorie: 270.Źródło: Super TV