Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z duszoną cebulą"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 423
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1206
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 52
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 423
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1206
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 52
Składniki
<strong>:</strong>
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180° C piekarniku.
Cebulę pokrój w piórka i duś, na małym ogniu, do miękkości (zostaw kilka piórek do dekoracji).
Śmietanę wymieszaj z jajkiem, startym serem i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na podpieczone ciasto wyłóż uduszoną cebulę i zalej masą śmietanową.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180° C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Na żywo