Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z jabłkami i koprem włoskim"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13674
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15144
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6211
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13674
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15144
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6211
Składniki
Rozwałkuj ciasto na okrągły placek i wyłóż nim natłuszczoną formę. Poprzekłuwaj widelcem, połóż folię aluminiową, obciąż ją surową fasolą lub ceramicznymi kulkami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 10 minut, aby ciasto się podpiekło.
Korzenie kopru włoskiego (fenkuł) oczyść i pokrój w plastry. Gotuj w posolonej wodzie przez ok. 7 minut. Odcedź. Jabłka obierz i pokrój na plasterki. Mleko kokosowe wymieszaj ze śmietaną, jajkami, kminkiem i parmezanem. Dopraw solą i pieprzem.
Na wystygłym cieście rozłóż fenkuły z jabłkami i zalej mieszanką śmietanową. Piecz w temp. 180°C przez ok. 15 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i dopiekaj 20 min.Źródło: TV14