Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z jabłkami i koprem włoskim"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40349
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 201
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9310
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40349
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 201
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9310
Składniki
Rozwałkuj ciasto na okrągły placek i wyłóż nim natłuszczoną formę. Poprzekłuwaj widelcem, połóż folię aluminiową, obciąż ją surową fasolą lub ceramicznymi kulkami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 10 minut, aby ciasto się podpiekło.
Korzenie kopru włoskiego (fenkuł) oczyść i pokrój w plastry. Gotuj w posolonej wodzie przez ok. 7 minut. Odcedź. Jabłka obierz i pokrój na plasterki. Mleko kokosowe wymieszaj ze śmietaną, jajkami, kminkiem i parmezanem. Dopraw solą i pieprzem.
Na wystygłym cieście rozłóż fenkuły z jabłkami i zalej mieszanką śmietanową. Piecz w temp. 180°C przez ok. 15 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i dopiekaj 20 min.Źródło: TV14