Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wiosny!
Odsłon: 679
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 679
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, jajka, soli i masła wyrób kruche ciasto. Schłodź 30 minut w lodówce.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj oczyszczony szpinak, sól i pieprz. Podsmaż.
Ciasto ułóż w formie. Następnie powierzchnię ciasta ponakłuwaj widelcem. Piecz 20 minut w temp. 180° C.
Śmietanę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i dodaj szpinak, ser gouda i pokrojoną szynkę. Otrzymaną masę wylej na powierzchnię ciasta, gęsto posyp parmezanem, po czym zapiecz.Źródło: Na żywo