Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki z pesto"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 65
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 686
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 65
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 686
Składniki
8 sztuk • : 10 min • pieczenie: 15 min • 255 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Zmiksuj wszystkie pesto.
Ułóż 8 kawałków ciasta na blasze. Posmaruj je pesto, pozostawiając wolny brzeg ok. 1 cm. Posmaruj ten brzeg jajkiem. Pośrodku każdego kawałka ułóż odrobinę ricotty, posyp pomidorami.
Piecz 10-15 minut. Podawaj z sałatą.Źródło: Olivia