Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Temaki z łososiem i awokado"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 352
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 248
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 352
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 248
Składniki
Ryż dokładnie umyj pod bieżącą wodą i odsącz. Następnie wrzuć go do wrzątku i gotuj pod przykryciem 7 minut na bardzo małym ogniu. Odstaw i poczekaj jeszcze 10 minut, aż „dojdzie” pod pokrywką.
Następnie wmieszaj go z sosem przygotowanym z octu, cukru i soli. Algi pokrój w paski. Na każdym kawałku połóż listek sałaty i trochę ryżu. Dodaj kawałek pokrojonego ogórka, awokado i posmarowany wasabi kawałek ryby.
Całość zwiń w rożek. Podawaj z sosem sojowym i marynowanym imbirem.Źródło: Na żywo