Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tilapia z warzywnym sosem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Filety rybne umyj, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na pół godziny.
Sos: pomidory obierz, pokrój w kostkę. Czosnek i cebulkę dymkę obierz, posiekaj. Dodaj pomidory i bazylię, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj, odstaw na pół godziny. Ruszt posmaruj oliwą, ułóż ryby, grilluj z obydwu stron (filety możesz również upiec zawinięte w folię aluminiową). Podawaj z warzyw- nym sosem i świeżą bazylią.
<strong>Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 3,40 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie