Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik grzybowy"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
. Ciasto: mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i posiekaj z margaryną. Dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Schłodź.
Farsz: grzyby drobno pokrój. Cebulę posiekaj. Rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Dodaj grzyby i smaż 20 minut. Ostudź i zmiksuj. Wsyp 2 łyżki bułki tartej, dodaj śmietanę, czosnek oraz posiekane jajka. Przypraw.
Częścią ciasta wyłóż tortownicę. Nakłuj. Na wierzchu rozłóż farsz grzybowy. Nakryj drugą częścią ciasta (z części ciasta wytnij grzybki). Wierzch posmaruj jajkiem, przyklej grzybki, znów posmaruj jajkiem i posyp kminkiem. Piecz około 40 min w temp. 180°C.
Porcje 8, : 80 min, Cena 1,80 zł, Kalorie 374 kcalŹródło: Takie jest życie