Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik naleśnikowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Mąkę pszenną przesiej do miski. Dodaj dwie szklanki mleka oraz dwa całe jajka. Wsyp szczyptę soli. Całość zmiksuj lub ubij trzepaczką na gładkie ciasto naleśnikowe. Odstaw je na 30 minut, aby zgęstniało (powinno mieć konsystencję śmietany).
Ser przepuść przez maszynkę (możesz też użyć gotowego trzykrotnie mielonego twarogu na sernik). Wsyp cukier kryształ. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodaj pozostałe jajka i śmietanę.
Gruszki umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki. Pokrój w bardzo cienkie plasterki, wykrawając jednocześnie gniazda nasienne. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Partiami smaż naleśniki.
Dno i boki tortownicy posmaruj połową masła. Układaj naleśniki, przekładając je kolejno masą twarogową oraz plasterkami gruszek. Na ostatni placek nałóż wiórki z reszty masła i kilka dekoracyjnych plastrów owoców. Zapiekaj około 30 min w temp. 180 st. Ozdób cukrem pudrem.
czas ok. 60 min; porcja – 420 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety