Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tortellini z bazylią i fetą"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1374
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 98
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1374
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 98
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Tortellini ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, skropić oliwą i odstawić w ciepłe miejsce.
Większe suszone pomidory podzielić na 3-4 części, mniejsze – na pół. Chwilę podsmażyć na patelni (wykorzystując oliwę ze słoiczka). Dorzucić listki bazylii i smażyć razem tylko do chwili, gdy zwiotczeją. Doprawić solą i pieprzem (pamiętając, że feta jest dość słona).
Na innej patelni uprażyć migdały. Fetę pokroić w kostkę. Tortellini wyłożyć na półmisek, polać sosem z bazylii i pomidorów, posypać migdałami oraz listkami natki pietruszki.
ok. 20 minut
Zamiast bazylii można użyć rukoli albo mieszanki jednej i drugiej. Ważne tylko, by nie smażyć ich zbyt długo, bo stracą kolor i aromat.Źródło: Twoje Imperium