Do góry

Dania główne Przepis na:

Tosty z wędliną i endywią

Tosty z wędliną i endywią

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Tosty z wędliną i endywią"

Składniki

  • 4 kromki pieczywa tostowego (może być zarówno jasne jak i ciemne)
  • oliwa z oliwek
  • 4 plasterki chudej szynki
  • 4 plasterki salami
  • kilka „krzaczków” roszponki
  • endywia
  • połówka marynowanej gruszki lub papryki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kromki pieczywa tostowego opiecz na rumiano w tosterze, piekarniku lub na dużej patelni.

  2. Na lekko ostudzonych tostach połóż umyte „krzaczki” roszponki oraz listki endywii, skrop delikatnie oliwą z oliwek.

  3. Na zieleninie połóż cienki plasterek marynowanej gruszki lub kawałek marynowanej papryki.

  4. Następnie na każdej grzance ułóż po plasterku szynki oraz po plasterku salami i podaj.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń