Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tosty ze szpinakiem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 27
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11219
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 254
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 27
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11219
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 254
Składniki
Drożdże wraz z cukrem rozpuść w wodzie. Do przesianej mąki dodaj sól, rozpuszczone drożdże, wyrób gładkie ciasto. Posmaruj je olejem i włóż do podłużnej foremki. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 90 minut, by urosło. Piecz 25-30 minut w temperaturze 200°C.
Szpinak umyj, odetnij łodyżki. Blanszuj ok. 5 min w osolonym wrzątku, odcedź. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, zeszklij. Następnie dodaj szpinak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, smaż 3-5 min na małym ogniu.
W kubeczku wymieszaj śmietanę z mąką i mlekiem. Przelej na patelnię ze szpinakiem, mieszając smaż ok. 5 min. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na drugiej patelni na oleju usmaż jajka sadzone. Na podpieczonych w tosterze kromkach chleba rozłóż szpinak i jajka.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Sztuka: 180 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie