Do góry

Dania główne Przepis na:

Trójkolorowe „ciasteczko” na przystawkę

Trójkolorowe „ciasteczko” na przystawkę

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Trójkolorowe „ciasteczko” na przystawkę"

Składniki

  • warstwa pomarańczowa:
  • 1 szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy
  • 2 żółte papryki upieczone i obrane
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 utarty ząbek czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • curry. Warstwa czerwona:
  • 2 upieczone i obrane buraki
  • 3–4 łyżki żurawiny do mięs
  • 1/8 główki czerwonej kapusty
  • oliwa
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • cukier. Warstwa biała:
  • 300 g koziego twarożku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. I warstwa: papryki pokrój w cienkie paski. Podsmaż cebulę, czosnek, dodaj przyprawy, soczewicę i paprykę.

  2. II warstwa: buraki zetrzyj na grubej tarce, kapustę drobno i usmaż, aż zmięknie, dodaj przyprawy, sok z cytryny, buraki i żurawinę.

  3. III warstwa: kozi twarożek. W metalowej obrączce układaj warstwy. Udekoruj żurawiną i sałatą.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń