Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Truskawki z serkiem brie"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 712
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 712
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Składniki
Truskawki przebierz, umyj starannie pod bieżącą wodą, osącz na sicie, a na koniec pozbaw szypułek. Gotowe owoce pokrój na ćwiartki lub w plasterki. Serek brie również pokrój na niewielkie kawałki.
W małym rondelku lub garnuszku o grubym dnie rozpuść cukier. Gdy się zacznie karmelizować, wlej wytrawne czerwone wino. Gotuj razem na małym ogniu jeszcze chwilę, aż płyn zacznie gęstnieć. Odstaw i poczekaj, aż przygotowany sos całkowicie wystygnie.
Pokrojone truskawki wymieszaj w miseczce z kawałkami pokrojonego sera. Polej sosem, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na talerzyki i udekoruj świeżymi ziołami.
Czas ok. 20 min; porcja – 350 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety