Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne drobiowe mięso w niekonwencjonalnym sosie.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 142
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 142
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Truskawki umyłem , osuszyłem i odszypułkowałem. Piersi po opłukaniu , pokroiłem w plastry. Rozgrzałem na patelni 2 łyżki oliwy , wrzuciłem mięso , usmażyłem z dwóch stron na złoty kolor . Pod koniec smażenia doprawiłem solą i pieprzem , zdjąłem z patelni , przełożyłem do garnka utrzymując mięso w cieple. Mąkę rozprowadziłem w szklance wody . Wlałem na patelnię , połączyłem z tłuszczem ze smażenia , dodałem wino , doprawiłem solą , pieprzem i stewią. Wrzuciłem pokrojone w kostkę truskawki , jeszcze raz zagotowałem. Mięso polałem sosem , podałem z młodymi ziemniakami.