Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tuńczyk w pomarańczy"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3471
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 312
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3471
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 312
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Składniki
Tuńczyka odsącz z zalewy.
Pomarańcze przetnij na połówki, wydrąż ze skóry, a miąższ pokrój w kostkę. Polej go likierem.
Paprykę potnij na kawałki, cebulę w krążki. Dodaj do pomarańczy i połącz z tuńczykiem.
Całość skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z jogurtem. Dopraw szczyptą soli, pieprzu i płaską łyżeczką cukru.
Nałóż sałatkę do wydrążonych skórek pomarańczy. Włóż potrawę do lodówki na minimum pół godziny. Podawaj np. jako przystawkę.
Czas przygotowania: 30 min, ilość kalorii na 1 porcję: 240 , stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax