Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuńczyk z selerem naciowym

Tuńczyk z selerem naciowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 4964

Dodano:

Odsłon: 10589

Taki obiad jest zdrowy i sycący, co spodoba się na pewno osobom, które lubią zdrowo się odżywiać.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić.
    Selera umyć i pokroić na niezbyt duże kawałeczki.
    Pietruszkę i koperek umyć i drobno posiekać.

  2. Cebulę i czosnek delikatnie podsmażyć na oleju, następnie dodać seler i dusić pod przykrywką około 10 minut.
    Po tym czasie dodać rozmieszany z kilkoma łyżkami wody koncentrat, oregano, majeranek i tymianek, wymieszać i jeszcze dusić około 3 minut.
    Pod koniec dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, koperek i pietruszkę, przyprawić do smaku pieprzem i solą, chwilę jeszcze podsmażyć.

  3. Tuńczyk z selerem naciowym najlepiej smakuje podany z makaronem pełnoziarnistym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń