Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka z fasolą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Wymieszaj marynaty. Mięso natrzyj marynatą i odstaw na 30 min.
W żaroodpornym garnku rozgrzej oliwę. Włóż obrane, pokrojone ziemniaki oraz cebulę. Podsmaż, wyjmij. Włóż mięso i także obsmaż. Dodaj odsączoną fasolę, znów podsmaż. Dodaj cebulę, ziemniaki, zalej gorącym bulionem.
Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz godzinę. Obłóż plasterkami cytryny zanurzonymi w cukrze. Piecz dalsze 15 minut.
Porcje 6, 100 min. Cena 2,80 zł, kalorie 396 kcal.Źródło: Takie jest życie