Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka pieczone z warzywami "
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
100 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 4 porcje.
Rozmaryn (bez gałązek) siekam. Czosnek przeciskam przez prasę. Łączę je z olejem, pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Tą marynatą zalewam udka (dobrze je przy tym nacieram), po czym wrzucam ziele angielskie, liście laurowe. Wstawiam na 30 min do lodówki.
Ziemniaki obieram, kroję w ósemki, marchew kroję w kostkę, cebulę w kawałki. te dodaję do marynaty z mięsem, mieszam.
Przekładam całość (z marynatą) do brytfanki, piekę 1-1 i 1/2 godz. w temp. 200°C, bez przykrycia. Od czasu do czasu warzywa mieszam, a mięso obracam, by ładnie się zrumieniło.Źródło: Kobieta i życie