Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka w glazurze z aromatem imbirowym"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Przygotuj glazurę: cebulę oraz czosnek drobno posiekaj, dodaj sos sojowy, ocet, miód, whisky i imbir. Wymieszaj z doprawionymi solą i pieprzem udkami. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjmij udka z glazury, włóż do naczynia żaroodpornego, wlej 1/2 szklanki wody, polej udka glazurą, przykryj i piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180oC (kilkakrotnie udka przekręć, ewentualnie uzupełniając wodę). Pod koniec pieczenia udka odkryj, aby się zrumieniły.
Gotowe udka podaj posypane uprażonymi ziarenkami sezamu.Źródło: Świat kobiety