Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka w sosie paprykowym"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 301
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 809
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 944
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 301
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 118
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 809
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 944
Składniki
Cebule drobno pokroić. Następnie wlać łyżkę oleju na patelnię, rozgrzać dobrze i zeszklić cebulę.
Strąki papryki umyć, dokładnie usunąć gniazdka nasienne, pokroić na małe kawałeczki.
Udka posmarować resztą oleju i sosem sojowym. Posypać je kminkiem, papryką mieloną i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego wlać śmietanę. Dodać paprykę, włożyć mięso. Piec w temperaturze 200°C, aż skórka się zrumieni (ok. 30 minut). Podawać z ziemniakami.
Jeśli nie lubimy aromatu kminku, który jest mocno wyczuwalny w tym daniu, zamiast niego dodajmy suszony tymianek.Źródło: Twoje Imperium