Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka z kurczaka duszone w owocach"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 543
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1431
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 129
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 543
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1431
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 129
Składniki
Udka opłucz i osusz. Rodzynki i śliwki wymocz (osobno) w zimnej wodzie przez 30 minut, odcedź. Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Rozgrzej masło z oliwą, obsmaż udka z obu stron. Przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu usmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj śliwki i rodzynki, duś 10 minut.
Wsyp cynamon, goździki, włóż udka, wlej śliwowicę i szklankę wody. Całość przykryj i duś 15 minut.
Wyjmij udka, dodaj migdały i duś na małym ogniu 10 minut. Danie podawaj z ryżem, udekorowane świeżymi ziołami.Źródło: Na żywo