Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ukradziony przepis na tatara z łososia z sezamkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
<b>Sos I: 150 ml oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka miodu lipowego.Sos II: 200 ml jogurtu naturalnego, pół pęczka kopru, 1 świeży ogórek.</b>
Rukolę i koper siekamy. Z ziół układamy na talerzu łóżeczko. Rybę siekamy. Dodajemy do niej sezam, tłuczone w moździerzu sezamki, miód, sól, pieprz, świeżo tarty imbir, łyżkę siekanej kolendry, olej. Wszystko delikatnie mieszamy w misce. Z gotowej masy formujemy lekko spłaszczone placuszki średnicy 4-5 cm i układamy je w ziołach. Dekorujemy czerwonym kawiorem z łososia i listkiem bazylii.
Podajemy z dwoma sosami: jeden z lipowego miodu, octu i oliwy, drugi z jogurtu, tartego świeżego ogórka i kopru. Przed podaniem można udekorować płatkami róż.Przepis pochodzi z książki <a href="http://kobieta.interia.pl/czas-wolny/nowosci-ksiazkowe/news/przepis-na-zycie,1047189" target="_blank">Kocham gotować Magdy Gessler przepis na życie.</a>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>Źródło: Świat Książki