Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "W śmietanie z eskalopkami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 83
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 83
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Kurki oczyść, najlepiej pocierając je wilgotną ściereczką albo papierowym ręcznikiem. Filet z indyka opłucz, wytrzyj. Mięso potnij na 4 plasterki. Każdy rozbij. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Eskalopki usmaż na rumiano na oleju. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Na tej samej patelni rozgrzej masło. Wrzuć kurki i smaż od czasu do czasu mieszając. Cebule obierz, posiekaj, dodaj do grzybów. Dolej śmietanę. Duś na małym płomieniu 10 minut. Pod koniec duszenia dodaj posiekane zioła. Sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej nim przygotowane eskalopki.Źródło: Naj