Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Waniliowa tarta leśniczyny"
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 133
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 133
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem oraz cukrem. Kiedy powstaną grudki, dodaj żółtka, sól i kwaśną śmietanę. Zagnieć ciasto.
Okrągłą formę wyłóż pergaminem. Spód i brzegi formy wylep ciastem. Włóż je na 20 minut do lodówki. Potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 30 minut. Wystudź.
Laskę wanilii rozetnij, wyskub rdzeń i dodaj go do śmietany. Wsyp cukier puder, ubij. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku.
Gdy przestygnie, połącz ją z bitą śmietaną. Piankę rozsmaruj na
spodzie. Na wierzch ciasta wyłóż owoce. Tartę schłodź przed podaniem.
<strong>Jedna porcja zawiera: 410 kcal.</strong>Źródło: Tina