Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywa na makaronie"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
na 4 porcje:
Filet z piersi umyj, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na oleju.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Cukinię umyj i pokrój wzdłuż w cienkie plastry.
Pomidory umyj, przekrój na pół, a następnie wydrąż miąższ. Twarożek wymieszaj z suszoną bazylią i napełnij nim pomidory. Posyp żurawiną.
Formę do zapiekania wysmaruj tłuszczem. Nałóż połowę makaronu. Na nim ułóż pół porcji usmażonego kurczaka. Powtórz czynność, układając kolejne 2 warstwy.
Całość polej jajkami roztrzepanymi z mlekiem, solą i pieprzem. Na wierzch wyłóż cukinię i pomidorki.
Posyp danie parmezanem i włóż na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Agnieszka Rybak z Pruszcza GdańskiegoŹródło: Super TV