Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywna jajecznica"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 191
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 456
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 191
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 456
Składniki
Obierz cukinię i pokrój w kosteczkę. Na patelnię wlej łyżkę oliwy i podgrzej. Dodaj cukinię i duś 10 min na małym ogniu. Gdyby się przysmażała, dodaj 3 łyżki wody.
Pomidory sparz we wrzątku, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę. Gdy cukinia na patelni będzie trochę miękka, dodaj do niej pomidory. Papryki umyj, pokrój w kostkę, dodaj do warzyw na patelni i duś całość jeszcze 5 minut. Dopraw pieprzem.
Jajka rozbij w misce, dolej mleko, dobrze wymieszaj, posól i wlej do warzyw.
Jajecznicę z warzywami dobrze wymieszaj, a gdy będzie gotowa, odsącz z wytworzonego z warzyw soku.
Podawaj z posiekaną pietruszką i listkami bazylii. Czas przygotowania: 25 minut 150 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień