Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywna lazania"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 257
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 419
Polecam.
Odsłon: 807
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 257
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 419
Polecam.
Odsłon: 807
Składniki
Przyg. 45 min • Porcja 390 kcal • Koszt 2,20 zł • Przepis na 4 porcje
Makaron obgotowuję wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek siekam. Cukinię i paprykę ścieram na tarce o dużych oczkach. Oliwki kroję na plasterki, osączone pomidory w kostkę (odkładam zalewę). Ser drobno ścieram.
Wrzucam czosnek na rozgrzany olej, po minucie pomidory. Doprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano, duszę ok. 7 min. Przekładam do miski. W garnku rozgrzewam 2 łyżki oleju, szklę cebulę, dodaję cukinię, paprykę, podlewam zalewą, duszę do miękkości. Dodaję oliwki.
Cztery łyżki pomidorów odkładam, resztę dodaję do warzyw. Płaty makaronu dzielę na pół. Naczynka żaroodporne smaruję olejem.
Wykładam na zmianę: trochę odłożonych pomidorów, makaron, warzywa, ser. Ostatnia warstwa to warzywa, posypane resztą sera.
Zapiekam 25 min. w piekarniku o temp. 180°C.
Aleksandra Główka z Chorzowa.Źródło: Kobieta i życie