Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywne pakieciki"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35989
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 161
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 291
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 341
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35989
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 161
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 291
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 341
Składniki
Brokuły oczyść, odetnij łodygi. Podziel warzywo na różyczki. Wrzuć na wrzątek, posól, krótko obgotuj. Mrożone brokuły gotuj bez rozmrażania. Obgotowane różyczki odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do osączenia oraz lekkiego przestudzenia.
Marchewki oczyść, opłucz i osusz. Pokrój nożem szczelinowym na cienkie wstążki. Rzodkiewki opłucz, odetnij korzonki i łodyżki. Warzywa pokrój w cienkie plasterki. W miseczce rozetrzyj widelcem serek twarogowy. Dopraw go do smaku solą oraz szczyptą pieprzu.
Rozgrzej patelnię bez tłuszczu. Kładź tortille i opiekaj z dwóch stron. Możesz także włożyć je na kilka minut do piekarnika. Ciepłe placki posmaruj serem twarogowym i obłóż plasterkami sera topionego. Rozłóż warzywa. Zroluj placki, owiń folią i odłóż do lodówki na 30 min.
czas ok. 30 min; porcja – 340 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety