Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywny chłodnik"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Szpinak oraz botwinkę namocz w zimnej wodzie, przebierz i osusz.
Odetnij z warzyw łodygi i wyrzuć, a liście drobno posiekaj.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Jeśli lubisz jego smak, możesz wykorzystać nawet 5 ząbków.
W garnku z grubym dnem mocno rozgrzej olej. Najpierw zeszklij czosnek, a po chwili dorzuć szpinak oraz botwinkę. Duś całość na małym ogniu około 3 minuty, stale mieszając.
Do dużej miski wlej zimny kefir i jogurt naturalny. Dodaj ostudzone miękkie warzywa i zmiksuj za pomocą blendera. Wstaw chłodnik do lodówki na minimum godzinę.
Rozlej zupę do miseczek. Każdą porcję udekoruj pokrojonymi suszonymi pomidorami z zalewy. Możesz też przyozdobić danie liśćmi botwinki.
<strong>Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Super TV